Ben jij tijdens European Jamboree 2020 ouder dan 18 jaar en wil jij ook een fantastische Scoutingzomer beleven? Word dan IST’er!

IST staat voor International Service Team en de naam zegt het eigenlijk al: als IST’er zorg je ervoor dat alles in Polen straks op rolletjes loopt en de deelnemers alles hebben wat ze nodig hebben. Je helpt bij het opbouwen en draaien van het complete evenement. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Samen met een heel team van IST'ers ben je hier verantwoordelijk voor. Zo heb je ook als IST'er volop de kans om contact te leggen met scouts uit heel de wereld. Er zijn verschillende teams waar IST'ers voor worden gezocht. Er is dus voor ieder wat wils!

Er zijn verschillende teams waar IST'ers voor worden gezocht, te denken valt aan animatie, beveiliging, logistiek, medisch, en nog veel meer. Daarnaast is de Poolse organisatie op zoek naar specifieke rollen, te denken valt bijvoorbeeld aan zeilinstructeurs.

Tijdens de Jamboree krijg je als IST-er ook de kans om mee te doen aan leuke programma-onderdelen. Te denken valt aan activiteiten als yoga, het volgen van workshops, speciale feestjes voor IST-ers, relaxen op het strand en natuurlijk krijg je ook de kans om gewoon te genieten van de gezellige sfeer bij een kampvuurtje.

Wanneer kan je mee als IST-er?

Je kan mee als IST-er als je:

• Geboren bent voor 25 juli 2002
  • De Engelse taal voldoende beheerst
  • Heel veel zin hebt in een interionaal Scoutingavontuur!

Je bent beschikbaar en aanwezig tijdens de voorbereidingsweekenden, de EJ en het reünieweekend. Ook lever je hier een actieve bijdrage aan.

Let op: als IST'er ben je twee dagen eerder op de EJ (25 juli 2020) en ga je ook een dag later dan de rest van het contingent weer naar huis (8 augustus 2020)

Voorbereidingsperiode

Specifiek voor IST organiseert en vraagt het contingent je aanwezigheid en bijdrage bij de IST-kick off (informatie en kennismaken), het contingentskamp tijdens het hemelvaartsweekend (21-24 mei 2020) en de reünie / evaluatie in september 2020.

Daarnaast is er een extra IST-weekend om de onderlinge sfeer te versterken. Ook kunnen de troepen en de contingentstaf tijdens hun voorbereiding veelal ondersteuning gebruiken. Het gaat dan meestal om ondersteuning bij de catering en/of het programma tijdens troepkampen of troepstafbijeenkomsten. Hiervoor zullen we dan een oproep doen en kun je je aanmelden.

Agenda IST

Wanneer?

Wat?

Waar?

25 september 2019

IST kick-off

Landelijk servicecentrum, Larikslaan 5 in Leusden

Tussen november 2019 en eind april 2020

IST-weekend

21-24 mei 2020

Contingentskamp

Scoutcentrum Rotterdam

Juli 2020 - 25 juli 2020

IST-adventure*

Polen

25 juli - 8 augustus 2020

European Jamboree

Gdansk, Polen

Evaluatie- en reünieweekend met hele contingent

Scoutinglandgoed Zeewolde

* op individuele basis en meerprijs kun je inschrijven voor een actieve voorreis georganiseerd door de EJ-organisatie

Optioneel: ondersteunen van troepen en contingent

Wanneer?

Wat?

Waar?

15 september 2019

Ondersteuning tijdens selectiedag troefstaf

Landelijk servicecentrum, Larikslaan 5 in Leusden

4-6 oktober 2019

Ondersteuning tijdens troepstafweekend

Midden van het land

Tussen eind oktober en eind november 2019

Ondersteuning tijdens eerste troepweekend deelnemers

Regelt de troefstaf

12 januari 2020

Ondersteuning troepstafweekend

Tussen eind februari en eind maart 2020

Ondersteuning tweede troepweekend deelnemers

Regelt de troepstaf

17-19 april 2020

Ondersteuning troepstafweekend

IST Adventure

IST-ers krijgen vooraf aan de Jamboree al een kans om een gedeelte van Polen te ontdekken en internationale Scoutingvrienden te maken. Speciaal voor IST-ers wordt er een IST-Adventure georganiseerd, om zo een gave voorreis voor IST-ers mogelijk te maken.

Er worden verschillende “routes” georganiseerd. De routes variëren van eendaagse of tweedaagse reizen en andere activiteiten op verschillende locaties in Polen. Naar eigen voorkeur krijg je als IST-er de kans om Polen te ontdekken per fiets, kano of zeilboot, heerlijke Poolse gerechten te proeven, of meer te weten komen over de Poolse cultuur. Het aantal beschikbare plekken zal per route verschillen. De prijs is afhankelijk van de route en is niet inbegrepen in de Jamboree-kosten.

Het is de bedoeling dat je zelf naar het startpunt van de route reist en daarna zal het Adventure Jamboree Planning Team het transport naar de Jamboree locatie organiseren. Bij inschrijving als IST-er ontvang je hier meer informatie over.