Het thema van EJ2020 is ACT! Elke scout heeft het potentieel om de wereld te veranderen en deze een stukje mooier te maken, maar dan moet je wel iets doen! Alle deelnemers van EJ2020 worden uitgedaagd om tijdens de jamboree te ontdekken wat ze als scout kunnen veranderen in de wereld.  

De dag tot dag planning van EJ2020 ziet er als volgt uit: 

27 juli

28 juli

29 juli

30 juli

31 juli

1 aug.

2 aug. 

3 aug. 

4 aug.

5 aug.

6 aug.

7 aug.

Aankomst in Gdansk

Ontdekken terrein & opening  EJ2020

Modulair programma

Internationale dag & sluiting EJ2020

Vertrek uit Polen

 

Tijdens de EJ krijg je als deelnemer uitgebreid de kans om kennis te maken met nieuwe culturen, mensen uit andere landen te leren kennen en samen met al die verschillende deelnemers uit verschillende landen ga je toffe avonturen beleven! De modulaire programma's bestaan onder andere uit hikes, outdoor activiteiten en avonturen beleven op het eiland Sobieszewo, inclusief zeilen. Verder krijg je alle kansen om het nabijgelegen natuurreservaat te ontdekken. Natuurlijk is er ook tijd om even bij te komen van alle activiteiten, dan kan je relaxed zonnebaden en zwemmen. In de avonden zijn er volop mogelijkheden om te genieten van de internationale omgeving in workshop tenten en feesttenten. Vanaf het terrein rijdt er overdag ook de hele dag een pendelbus op en neer tussen Gdansk en het kampterrein, zo heb je uitgebreid de kans om ook de stad te ontdekken. 

Op een kamp als de European Jamboree met zoveel verschillende nationaliteiten kan natuurlijk een internationale dag niet ontbreken. Tijdens deze dag laat elk land zich van haar allerbeste kant zien, met hapjes, dansjes en activiteiten. Pak de bitterballen en je klompen dus maar in!