Belangrijk nieuws - Contingentskamp in verband met het corona-virus geannuleerd. 

We hebben jullie de afgelopen periode veelvuldig geïnformeerd over de gevolgen van de huidige corona-crisis op onze voorbereidingsperiode. Wij houden ons bezig op welke manier wij het beste om kunnen gaan met deze situatie, met elk besluit stellen we de gezondheid van deelnemers en vrijwilligers voorop. In overleg met het landelijk bestuur van Scouting Nederland hebben wij helaas moeten besluiten het contingentskamp af te gelasten.

De Poolse organisatie is verschillende scenario’s aan het uitwerken rondom EJ2020 en roept tot die tijd op om overheidsadviezen te volgen. In Nederland zijn wij als contingentstaf (het bestuur van het contingent) keihard aan het werk om vorm te geven aan aanpassingen die passen binnen deze adviezen.

We snappen dat dit een grote teleurstelling is. In samenwerking met de troepstaf onderzoeken we nu hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle troepen op een andere manier zo goed als mogelijk voorbereid zijn op de Jamboree.

We begrijpen ook dat jullie mogelijk vragen hebben. Zo gauw we meer informatie hebben zullen jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Ons e-mail adres staat altijd open voor dringende vragen, maar we willen jullie ook vragen om samen met ons geduld te hebben.

 

Welkom op de website van het Nederlands contingent

Een nieuw, gaaf Scoutingavontuur wacht op je in de zomer van 2020! In Gdansk, Polen wordt de 3e Europese Jamboree georganiseerd, EJ2020.

Na de laatste European Jamboree in 2005 in het Verenigd Koninkrijk keert de EJ terug om jonge mensen uit heel Europa en de wereld in Gdansk te verzamelen. Om samen avonturen te beleven, onze internationale gemeenschap te versterken en jonge mensen de kans te bieden elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. EJ2020 vindt van 27 juli tot 6 augustus 2020 plaats!

De Europese Jamboree 2020 is een gezamenlijk evenement georganiseerd door WOSM & WAGGGS en de Poolse Scouting and Guiding Association (ZHP). Momenteel hebben meer dan 40 landen uit de Europese regio's van WOSM en WAGGGS hun contingenten geregistreerd, waaronder het Nederlandse contingent! Scouting Nederland vaardigt een contingent explorers (14-17 jaar tijdens het evenement) af.

 

European Jamboree 2020 begint over: