Belangrijk nieuws - Annuleren Europese Jamboree 2020

Beste (ouders van) deelnemers, troepstaf en IST’ers,

Zojuist zijn wij geïnformeerd door de Poolse organisatie dat de European Jamboree deze zomer definitief niet doorgaat: een enorme teleurstelling. Het evenement wordt uitgesteld naar de zomer van 2021.

Wat betekent dit voor deze zomer?
Na het al eerder verschuiven van enkele troepweekenden en het annuleren van het contingentskamp, komt met dit bericht een einde aan de droom om deze zomer naar de European Jamboree te gaan. Samen hebben we met tienduizenden andere scouts heel erg uitgekeken naar deze zomer. Wij balen ontzettend van dit slechte nieuws.

We gaan dus definitief niet naar Polen deze zomer. Ook alle andere bijeenkomsten (het eventueel in te halen troepweekend en de reünie tijdens Exxploraxxion) komen te vervallen. We zullen daarom jouw inschrijving annuleren: je hebt immers gekozen voor een evenement in 2020 met een bijbehorend voorbereidingstraject en prijskaartje.

En volgend jaar dan?
De Poolse organisatie kiest ervoor om de European Jamboree volgend jaar te organiseren. Net als alle andere landen gaat Scouting Nederland onderzoeken of er een nieuw contingent gevormd kan worden voor de zomer van 2021. Dit hangt van verschillende zaken af. We weten bijvoorbeeld dat een groot aantal van de huidige vrijwilligers al andere plannen heeft voor de zomer van 2021. Daarnaast zijn er zowel binnen als buiten Nederland veel evenementen verschoven naar 2021, terwijl er voor dat jaar ook al plannen staan. Als Nederland opnieuw deelneemt aan de European Jamboree in 2021, dan informeert Scouting Nederland jou daar vóór deze zomervakantie over.

Hoe zit dat met mijn deelnemersbijdrage?
Een belangrijke vraag voor jou is misschien, of je (een deel van) je deelnemersbijdrage terugkrijgt. Er wordt €75,- verrekend met je deelnameprijs. Je betaalt dus alleen voor de activiteiten die al zijn geweest en voor je kledingpakket (die je thuisgestuurd krijgt).

In de deelnemersvoorwaarden staat dat bij annulering van (een) activiteit(en) door het contingent of een externe omstandigheid, je je geld terugkrijgt voor het deel dat niet doorging, na aftrek van reeds gemaakte kosten die ook wij niet terug kunnen krijgen. Echter zijn een groot deel van de kosten al gemaakt. Scouting Nederland heeft besloten om dat verschil te compenseren. We zijn Scouting Nederland dankbaar voor dit royale gebaar. Hierdoor krijg je als deelnemer dus € 920,- (en als vrijwilliger € 725,-) terug. We doen ons best dit zo snel mogelijk terug te storten.

Hoe nu verder?
Een aantal andere vragen en antwoorden hebben we al kunnen uitwerken in een Q&A en kun je hier vinden. Geef ons alsjeblieft de gelegenheid om alle andere zaken goed uit te zoeken. We werken hierbij intensief samen met de beroepsorganisatie van het landelijk servicecentrum, die ons als vrijwilligers hierbij ondersteunt. Je ontvangt zo snel mogelijk meer informatie.

Bedankt dat je met ons op reis wilde gaan. Wie weet tot op een ander internationaal Scoutingavontuur. Stay safe & stay healthy!

Met vriendelijke groet,
Namens de contingentsstaf

Sander Hurkmans en Carolien Knoop-van Campen
Contingentsleiding EJ2020NL

Welkom op de website van het Nederlands contingent

Een nieuw, gaaf Scoutingavontuur wacht op je in de zomer van 2020! In Gdansk, Polen wordt de 3e Europese Jamboree georganiseerd, EJ2020.

Na de laatste European Jamboree in 2005 in het Verenigd Koninkrijk keert de EJ terug om jonge mensen uit heel Europa en de wereld in Gdansk te verzamelen. Om samen avonturen te beleven, onze internationale gemeenschap te versterken en jonge mensen de kans te bieden elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. EJ2020 vindt van 27 juli tot 6 augustus 2020 plaats!

De Europese Jamboree 2020 is een gezamenlijk evenement georganiseerd door WOSM & WAGGGS en de Poolse Scouting and Guiding Association (ZHP). Momenteel hebben meer dan 40 landen uit de Europese regio's van WOSM en WAGGGS hun contingenten geregistreerd, waaronder het Nederlandse contingent! Scouting Nederland vaardigt een contingent explorers (14-17 jaar tijdens het evenement) af.