Deelnemers

Ga je als deelnemer naar de EJ? Dan betaal je 995 euro. Maar waar betaal je dan precies voor? In onderstaand diagram kan je zien hoe de deelnemersbijdrage is verdeeld.

Meer dan de helft van de deelnemersbijdrage is bestemd voor het programma dat we je gaan aanbieden. Hierbij moet je denken aan de afdracht aan de organisatie in Polen voor het programma tijdens de EJ, de drie voorbereidingsweekenden en natuurlijk een reünie om alle geweldige ervaringen nogmaals met elkaar te kunnen delen.

Voor deelname aan de EJ zullen we afreizen naar Polen. Alle troepen zullen in een eigen bus naar Polen gaan, supergezellig natuurlijk! Doordat het transport zit inbegrepen hoef jij je geen zorgen te maken over hoe je op de EJ gaat komen (en uiteraard ook weer terug naar Nederland), dat is namelijk allemaal geregeld.

Alle overige kosten bestaan uit heel veel verschillende kleine posten. Hieronder vallen bijvoorbeeld: het kledingpakket, de reisverzekering en het herinneringspakket. Het grootste gedeelte van het kampgeld wordt dus besteed aan een onvergetelijke ervaring voor jou!

Daarnaast wordt een gedeelte gebruikt door het CMT voor de organisatie van het contingent, wat uiteraard ook bijdraagt aan die onvergetelijke ervaring, maar hiervan zie je als deelnemer niet direct iets terug. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan promotiemateriaal en verzekeringen

Ook wordt het contingent mogelijk gemaakt door de ondersteuning vanuit Scouting Nederland, hiervoor wordt een kleine afdracht gedaan.

Alle bovenstaande posten vormen samen de deelnemersbijdrage. Voor dit bedrag krijg je dus een supertoffe internationale ervaring!

Het bedrag hoeft niet in een keer betaald te worden. Je hebt dus ook nog tijd om te sparen.

Troepstaf en IST

Ga je als troepstaf of IST mee naar de EJ? Dan betaal je €800. Deze bijdrage is op een paar uitzonderingen na hetzelfde ingedeeld als die van de deelnemers. De grootste uitzondering is dat de reis naar de EJ niet inbegrepen is voor IST.

Heb je nog vragen over de financiën, dan beantwoorden wij deze natuurlijk graag. Je kunt ons bereiken via onze contactgegevens