EJ2020 wordt georganiseerd in Gdansk, Polen. Met ongeveer 105.000 scouts verspreid over het hele land is Polen een echt Scoutingland.

Gdańsk is dé Poolse maritieme hoofdstad met bijna een half miljoen inwoners. Het is een groot centrum van het economische leven, wetenschap, cultuur en een populaire toeristische bestemming. Met zijn Hanzatraditie speelt het al eeuwenlang een grote rol in de handelsrelaties tussen Noord- en West-Europa enerzijds en de landen van Midden- en Oost-Europa anderzijds. Dit alles maakt Gdańsk een ontmoetingsplaats van vele culturen en nationaliteiten. De perfecte plek dus voor een heel gaaf  Scoutingevenement met vele culturen en nationaliteiten. 

Sobieszewo-Eiland

Sobieszewo-eiland (Sobieszewo) is het kustdistrict van Gdańsk op 15 km van het stadscentrum. Het is een van de 3 eilanden aan de Poolse kust en het enige Poolse eiland dat door menselijke inspanning werd gecreëerd.Dit is de plek waar EJ2020 daadwerkelijk wordt georganiseerd. Met brede zandstranden, is het een van de mooiste badplaatsen aan de Poolse kust. Het is ook een paradijs voor vette hikes, fietstochten en watersport. De plek is perfect voor instawaardige kiekjes en het eiland is ook nog eens rijk aan enorm veel historische highlights. Een hele gave plek dus voor een onvergetelijke jamboree! Waar het eiland precies op de kaart ligt kan je hier makkelijk zien. 

 

Het eiland vanuit de lucht